Et viktig steg for ny gruvedrift i Sulitjelma

Næringsministeren har skjært gjennom - nå kan endelig Rupsi-stollen benyttes til prøveboring og kan danne grunnlaget for et nytt gruveeventyr i Sulitjelma.

Kristian Amundsen i Fauna KF, stortingsrepresentant Bjørnar Skjæran (AP), Størker Bjørnstad i Nye Sulitjelma Gruver og varaordfører i Fauske kommune Nils Christian Steinbakk

Etter å ha ventet i mange år på omgjøring av et tidligere vedtak kunne Nye Sulitjelma Gruver juble for et veldig viktig steg på veien til ny gruvedrift i Sulitjelma.

– Dette er en beskjed vi har ventet lenge på. Nå kan vi endelig planlegge veien videre, sier Størker Bjørnstad i Nye Sulitjelma Gruver.

Dersom prøveboringene gir gode resultater er målet å komme i gang med fullskala gruvedrift som vil kunne gi 80 direkte arbeidsplasser. I tillegg kommer tilknyttede arbeidsplasser i form av ringvirkninger.

– Fantastiske nyheter. Dette er noe Fauna har jobbet aktivt for i en lang periode og har vært en sentral del av vår strategiske plan, sier daglig leder i Fauna Kristian Amundsen.

Forrige
Forrige

Besøk hos Grønt fra Nord

Neste
Neste

Endelig ei løsning for fontenen i Fauske sentrum!