Besøk hos Grønt fra Nord

Grønt fra Nord er et innovativt og bærekraftig selskap, spesialisert på vertikaldyrking av salater og mikrogrønt.

Selskapet har siden oppstarten i Fauske mer enn tidoblet produksjonen, og leverer nå ut nærmere 30 000 salater i måneden. Etterspørselen i markedet er stor, og allerede nå forventes det en dobling av produksjonen i løpet av året.

– Vi har et stort fokus på kvalitet og kvalitetssikring. Det er veldig viktig for oss at vi leverer et ferskt og godt produkt.

Marius Johansen, gründer og daglig leder.

Inne i lokalene på Søbbesva produseres det både urter og salater, og det er Crispisalaten som utgjør den største delen av produksjonen. Produktene selges i hovedsak til dagligvarehandler, herunder Coop- og Bunnprisbutikker, men også til Bama Storkjøkken, Havila Kystruten og direktekunder. Coop Nordland har tatt inn Crispisalaten i tilnærmet alle sine butikker i Nordland, noe som gir et geografisk nedslagsfelt i hele fylket. Coop Midt-Norge selger produktet i 11 butikker, og selskapet har planer om utvidelse - både i Troms og Trøndelag.

For tiden sysselsetter selskapet 17 årsverk, men også på bemanningssiden forventes det økning. Tilgangen til arbeidskraft i Fauske har til nå vært veldig bra, og vi utvider produksjonen fortløpende, forteller daglig leder Marius Johansen.


Vi i Fauna ønsker å takke for et hyggelig besøk.

Les mer om Grønt fra Nord på deres hjemmeside.

Forrige
Forrige

Næringsprisen 2023

Neste
Neste

Et viktig steg for ny gruvedrift i Sulitjelma