- Stort engasjement i det lokale næringslivet

Mange har deltatt og kommet med ideer når Fauna KF har hatt informasjonsmøter om Arctic Race of Norway (ARN).

Det har i første omgang vært gjennomført fire informasjonsmøter. Et med AMFI-senteret, et i Sulitjelma, et i Fauske sentrum og sist, men ikke minst, med næringslivet i Fauske og omegn.

Petter Paulsen, Tom Vidar Karlsen og Kristian Amundsen kunne fortelle næringslivet om spennende planer.

«Lukker sentrum»

Han legger til at det er viktig at når store deler av Fauske sentrum blir stengt, i alle fall, for ankomst med bil i mange timer på mandag, så må det skje ting innenfor ringen.

- Det var ingen spørsmål om dette på møtet, men det gir noen fine muligheter. Det skal tilrettelegges for at folk skal være i sentrum og trives i i det området de timene dette pågår, avslutter han.

Opp til hver enkelt

Hilde Dypaune i PolarKraft er kontaktpunktet mellom arbeidsgruppa for Arctic Race lokalt og det lokale næringslivet.

- Arbeidsgruppa organiserer ikke aktivitetene, det skal næringslivet selv gjøre. Jeg er et knutepunkt og en infokanal mellom de to. Jeg synes hittil at næringslivet er både interesserte og positive, sier hun etter møtene med både Amfi spesielt og nå sist næringslivet generelt.

Inntrykket hennes er at dette engasjerer veldig, og at noen allerede er begynt å tenke fram til første uken i august.

- Det er nok smart. Det som ikke er gjort før ferien blir i mange tilfeller ikke gjort. Kampanjer må lages, bestillinger må legges inn, sier hun videre.

- Vær litt sprø

Dypaune håper at folk finner fram galskapen man vet bor der.

- Finn på ting. Vær litt sprø. Det er lov under Arctic Race. Gjør noe a la det Rørlegger'n gjorde da de satte en jaccuzzi i ene rundkjøringen og satt der da rytterne passerte, oppfordrer hun.

Hennes egen arbeidsgiver PolarKraft er samarbeidspartner med Arctic Race og hun lover at de skal være synlige både i karavanen som kommer før feltet med ryttere, i ARN-villagen i sentrum og overalt der de får til.

Idédugnad kommer

- Vi skal vises godt i våre områder. Vi har ikke låst oss til hva vi skal gjøre ennå, men idéer har vi, forsikrer hun.

- Ellers har alle ansvar for seg selv og eget opplegg. Noen snakket om å gå sammen i grupper og finne på ting sammen. Det tror jeg er lurt. Vi har for øvrig planer om en idédugnadskveld, trolig i april. Kanskje kan det hjelpe noen på veien fram mot rittet, sier Hilde Dypaune.

Lover godt

Det har vært godt oppmøte og idérike deltakere på møtene.

- Det lover godt for folkefesten i august, sier en engasjert prosjektleder Kristian Amundsen.

Han kan fortelle at alt fra frivillige organisasjoner, private og bedrifter har stilt opp på møtene.

Kjempepotensial

- Jeg synes 30 stykker fra næringslivet på møtet hos Wenberg denne uken var veldig bra oppmøte. Det kom mange gode innspill, og det er bra. Det er næringslivet selv som må finne ut hva de ønsker å gjøre, sier Amundsen. 

Han sier det virker som om alle er enige i at det er et kjempepotensial til å markedsføre Fauske og næringslivet under Arctic Race.

Skape aktiviteter

- De ser både på lørdagen før ARN starter, og de to etappene i Fauske kommune som gode muligheter. For mange av dem vil verdens beste ryttere sykle rett utenfor inngangsdøra, fortsetter han.

Amundsen ser en også vilje til å skape aktiviteter som kan bidra til både oppmerksomhet og inntekter.

Eter at fire av fem planlagte informasjonsmøter i denne omgang er unnagjort mener han stemningen er god.

- Som nevnt er det mange positive forslag og tanker som det skal jobbes videre med. Jeg regner med flere aktører lager grupperinger og jobber sammen videre, mens andre kanskje har planer for egen bedrift, sier Amundsen videre.

Det var en lydhør forsamling som ble informert om årets Arctic Race of Norway.

Forrige
Forrige

Vi er Fauna KF!

Neste
Neste

Besøk hos Finneid Sveiseverksted AS