Byfeskern med kjempeuke

Endelig kunne Bård Larsen og co. åpne sin egen fiskebutikk.

En drøm som har gått i oppfyllelse

For Bård Larsen, bedre kjent som "Byfeskern", har det lenge vært tanker om å starte eget mottak eller egen butikk.

- Jeg begynte å tenke på å ha eget fiskemottak for lenge siden. Videre ble disse tankene videreutviklet til tanker om fiskebutikk, for å kunne øke verdien på produktene mine.

På Fauske opplevde han at kundene ville ha ferdige produkter.

Når jeg kom til Fauske utviklet jeg en idè jeg har hatt en stund, og der opplevde jeg at kundene i større grad ønsket ferdige produkter, framfor hel fisk. Etter 10 år med tanker og ideer, har jeg nå endelig klart å lande på noe her på Fauske. 

Hektiske dager

Det har vært langt fra late dager for Bård og hans team, denne uken.

- Den første uka har vært litt travel, kan man si. Man skal fiske på natta og stå i butikk på dagen, i tillegg til mange ting utenom det igjen. Så det er klart det har vært hektisk. Vi har opplevd at ferdigproduktene har gått unna, og da må vi se på hvordan vi kan øke produksjonen der. 

Fiskeboller, fiskepuddig, fiskegrateng mm. har blitt solgt denne uken, og "Byfeskern" har vært mer eller mindre fri for alt når dagen var omme. 

- Det er veldig artig å kunne oppleve en så god respons. Det er artig å stå i butikken, og folk som kommer innom er veldig fornøyde. Det som er synd er at det naturligvis blir litt kø. Selv er jeg ikke så veldig glad i å stå i kø, så vi håper at vi skal bli enda flinkere på å minimalisere ventetiden for våre kunder. 

Ser lyst på fremtiden

Bård er veldig fornøyd med uken som har vært, men vet at det ligger hardt arbeid bak for å holde trøkket vedlike. 

- Alt i alt er jeg kjempefornøyd med besøket og salget. Vi hadde rundt 160 betalende kunder på torsdag og 170 på onsdag, og det er kjempebra. Det vi ser er at kundene kommer igjen dag etter dag. De vil ha fersk middag, så det er selvfølgelig veldig stas at de kommer hit. Da har vi også et håp om at trøkket kan vare. Flere kommer også inn for å kjøpe varme fiskekaker til lunsj. 

Neste steg for "Byfeskern" er å få nettbestilling på plass, samt få på plass et skikkelig lunsjtilbud.

- På lunsjfronten har min kollega Rita noen gode ideer. Vi får jobbe ukene fremover for å se hva som fungerer, også tilpasser vi oss.

Fauna ønsker Byfeskerns fiskebutikk velkommen til Fauske sentrum, og vi ønsker hele teamet lykke til videre!