REKO-RINGEN

Kortreist mat er i vinden. Lurer du på hvordan du kan kjøpe eller selge fantastiske råvarer fra Salten?
Da hjelper vi deg!

Matauk

REKO-RINGEN FAUSKE

REKO-Ringene blir stadig mer og mer utbredt i Norge. I år har Fauske fått sin helt egen ring! Vi ser at lokalprodusert mat blir mer og mer aktuelt, og stadig mer populært blant forbrukerne. Trenden viser til at nordmenn har økt bevisstheten sin på hvordan matvalgene bidrar til økt verdiskaping lokalt gjennom mindre avfall, lite matsvinn, som igjen bidrar til bedre klima og økt biologisk mangfold. 

En REKO-Ring er et matnettverk der lokale matprodusenter annonserer varene sine for salg på en felles Facebook-gruppe. Denne gruppen har alle tilgang til, og du som kunde kan bestille varer fra bonden selv. Ikke bare får du en helt unik nærhet til maten du spiser, men bidrar også til lokal verdiskaping. Gjennom REKO er det ingen mellomledd, og bonden får 100% av utbytte. 

Å hente varene er ingen problem. Er man bekymret for at man må kjøre rundt fra fjøs til fjøs for å hente varene sine, så kan man berolige seg med at alt leveres ut på samme sted til samme tid. På Fauske er utleveringene utenfor Fauske Handelspark, hver fjerde torsdag, kl. 17:00-17:30. I god tid til å foreta annen handling, om det skulle være ønskelig? 

Utegris fra Solvold Gård i Gildeskål

Kvalitet på råvarene er viktig i REKO. Matvarene må være registrert hos Mattilsynet, og overholde regler som måtte gjelde mtp. produksjon. REKO-Ringen Fauske har egen admin-gruppe som godkjenner produsentene når de måtte ønske å selge varer gjennom REKO. 

Hva koster det å være med? Naturligvis ingenting. REKO er drevet av frivillighet, og derfor er det ingen medlemsavgifter. Du trenger heller ingen medlemsskap for å handle via REKO. Alt du trenger er en Facebook-konto. 

Bli med i REKO-Ringen Fauske

Bli med! Benytt deg av det lokale tilbudet nå. Er du bonde, og skulle være interessert i å selge via REKO, ta kontakt for en helt uforpliktende prat.

Prosjektleder Matauk, Jørgen Kaasen Engen

Tlf.: 95 85 31 24

Epost: jorgen@faunakf.no