Besøk hos Arctic Sapphire

Ordføreren og Fauna KF var onsdag på bedriftsbesøk hos Arctic Sapphire. Arctic Sapphire er i testfasen med safir-produksjon i Sulitjelma og Fauske kommune har et industrieventyr på trappene.

Safir i Sulis

- En utrolig spennende fase for en potensiell storindustri i Sulitjelma, sier daglig leder i Fauna Kristian Amundsen. Amundsen var sammen med Tom Vidar Karlsen, Petter Paulsen, Ida Bjørkquist og ordfører Marlen Rendall Berg på befaring i produksjonslokalene til Arctic Sapphire.

Arctic Sapphire er sammen med østerrikske EBNER i gang med testfasen for safirproduksjon i Sulitjelma, en helt avgjørende fase for videre produksjon.

Nye arbeidsplasser

Selskapet tester nå ut kvaliteten i produktet ved å gjennomføre produksjon i liten skala. - Det er strenge krav til renheten i produktet, men vi ser allerede nå meget god kvalitet i produktet vårt, sier Erik Lund i Arctic Sapphire. En produksjon i full skala vil innen få år kunne gi opp mot 300 arbeidsplasser, med behov for rekruttering fra flere yrkesgrupper.

Grønn energi

Ved å benytte ny teknologi og 100 % grønn vannkraft vil Arctic Sapphire kunne besørge den grønneste safirproduksjonen i verden. - Her ser vi et godt eksempel på hvilke muligheter som ligger i vårt område, og hvilket potensiale kraftforedlende industri har, sier en henrykt Kristian Amundsen.

Les mer om Faunas besøk på Saltenposten.no

Erik Lund i Arctic Sapphire forteller om fasen de nå er inne i.

Neste
Neste

Vi er Fauna KF!